fbpx
JW verzekeringen

Zorgeloos verzekerd in de zorg. Daphne is specialist in aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP'ers in de zorg. Kom direct in contact met Daphne voor het beste advies en de beste deal.

Daphne

Adviseur Zakelijk

Aansprakelijkheidsverzekering Zorg ZZP

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Aansprakelijkheidsverzekering Zorg ZZP

Vraag offerte aan, we nemen binnen 30 minuten contact met je op!

Direct in contact met specialist
Daphne helpt je graag!

Zorgeloos verzekerd in de zorg. Daphne is specialist in aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP'ers in de zorg. Kom direct in contact met Daphne voor het beste advies en de beste deal.

Daphne

Adviseur Zakelijk

Direct persoonlijk advies

Zorgeloos verzekerd voor
werken in de zorg.

Je wordt door instellingen, detacherings- en bemiddelingsbureaus in de zorg verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Doel van deze partijen is vooral om letselschade te verzekeren. Letselschade aan patiënten, cliënten en bewoners. Letselschade waarvoor jij, door je doen of laten aansprakelijk wordt gehouden.

  • Zorgeloos verzekerd

    Onze medewerkers denken met je mee

  • Gespecialiseerd in zakelijk

    Onze specialisten zijn zeer kundig

  • Nuchter & realistisch

    Een periodieke en beheersbare aanpak

  • Gecertificeerd Personeel

    Al onze medewerkers zijn gecertificeerd

Terugbelverzoek

Je wordt binnen 15 minuten teruggebeld

Laat je gegevens achter!

Wat is het verschil tussen een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Het verschil tussen beide begrippen roept nogal eens vragen op. Begrijpelijk, want het lijkt op het eerste gezicht erg op elkaar. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Aansprakelijkheid voor bedrijven (zzp)
Hierbij gaat het om schade die jij toebrengt aan anderen. Schade aan een persoon (letsel) of schade aan spullen van een ander (materiele schade). In jouw geval schade aan de patiënten, cliënten en bewoners. Bijvoorbeeld door een stommiteit van jou valt je bewoner uit zijn rolstoel en breekt hierbij zijn been. Of je laat het gehoorapparaat van een bewonder vallen die hierbij beschadigd raakt.

Beroepsaansprakelijkheid
Hierbij gaat het om schade als gevolg van beroepsfouten. Dit speelt voornamelijk bij bedrijven die adviseren, berekenen en tekenen. Zoals medisch specialisten, architecten, ingenieurs, projectmanagers en dergelijke. Denk bij medisch specialisten ook aan een huisarts, tandarts, verloskundige en dergelijke.

Als medisch specialisten verkeerde medische handelingen verrichten of een verkeerd advies geven kan iemand anders, de patiënt of een ander zorgverlener financieel nadeel hebben. Bijvoorbeeld bij een verkeerde of niet goed vastgelegde indicatiestelling. Of het voorschrijven van een verkeerd medicijn of het stellen van een verkeerde diagnose. In deze gevallen heb je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Kortom
In de basis heeft iedere ondernemer een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven nodig. En in sommige gevallen ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Waarom wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gevraagd?

Instellingen, detacherings- en bemiddelingsbureaus in de zorg eisen vaak standaard in hun voorwaarden een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ze zijn in de veronderstelling dat alleen deze verzekering jouw risico’s verzekerd. Dit is een hardnekkig misverstand. Als zorgverlener heb je voldoende aan een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Advies is om je overeenkomst op dit punt aan te passen. Dat scheelt je onnodige kosten voor een verzekering die je niet nodig hebt.

Lukt het niet om je opdrachtgevers te overtuigen? Stuur ze dan door naar ons, dan leggen wij het uit.

Welke verzekeringen zijn noodzakelijk als zorgverlener?

Dit verschilt uiteraard per beroep en per persoon. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt wat je wel of niet nodig hebt. Evengoed geldt voor alle zzp’ers in de zorg, dat een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven een “must have” is. Daarnaast is het raadzaam om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid door een ongeval en langdurige ziekte.

Welke verzekering is door de Wkkgz verplicht?

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg stelt geen verzekering verplicht. Het is aan jou als ondernemer om te bepalen welke risico’s je wit en kan dragen.

Kans op schadeclaim verminderen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Evengoed kan worden gesteld dat de kans op schade kleiner is wanneer ingezet wordt op professionaliteit, vakkennis en deskundigheid. En het continue verbeteren hiervan. Als het dan toch nog misgaat kun je terugvallen op een verzekering.

Welke aansprakelijkheidsverzekering heb je nodig?

Nu wordt door jouw opdrachtgevers vaak een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vereist. Een zogenaamde BAV. De premie voor deze verzekering is duur en voor zorgverleners meestal niet nodig. Een aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB) volstaat in bijna alle gevallen. Medisch specialisten daarentegen hebben veelal naast een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) wel behoefte aan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV).

Heb je een vraag over welke verzekering bij je past? Wij helpen graag!